en    nl

Menukaart Lithos

Onze menukaart biedt, naast een aantal bekende traditionele schotels, een zeer ruim aanbod van heerlijke, pure, zeker niet alledaagse Griekse gerechten waarvan ook de fijnproevers onder u beslist zullen genieten.

Wilt u het nog avontuurlijker stel dan bijvoorbeeld zelf een uiterst gevarieerde en smakelijke maaltijd samen uit een keur van koude en warme voorgerechten.

Deze zijn bij uitstek geschikt om, naar goed Grieks gebruik, met elkaar te delen. Een combinatie van 3 tot 4 gerechten per persoon is doorgaans genoeg om u tafel te vullen met heerlijke traditionele en verrassend "andere" mediterrane lekkernijen die uitnodigen tot "lang tafelen".

Koude voorgerechten - Orektika kria

 1. TZATZIKI Griekse yoghurt met komkommer, kruiden en verse knoflook   5,50
2. FETA Griekse kaas   7,30
3. ELIES KE PIPERIES olijven en pepers in zuur   4,50
4. TARAMAS een Griekse specialiteit van luchtig geklopte viskuit en aardappelen   6,50
5. DAKOS geroosterd brood met tomaat, ui, knoflook, basilicum en feta   5,00
 6. GLOSSITSES ME MELI gebakken sliptongetjes met honing/ mosterdsaus 11,70
7. GARIDES SALATA garnalensalade met cocktailsaus   8,50
8. PIKILIA gevarieerde schotel met diverse voorgerechten 13,50
9. CHORIATIKI SALATA de bekende Griekse boerensalade   7,50
10. TONO SALATA tonijnsalade   6,90
11. GTIPITI tot moussesalade opgeklopte feta (een beetje pikant)   6,00
12. RHODOS DIPS tzatziki, auberginnesalade en gtipti   6,50
13. MELITZANA SALATA gegrilde aubergines opgeklopt met look, olijfolie en wijnazijn   6,50
14. ROKKA SALATA rucola, diverse sla, zongedroogde tomaten, croutons, parmezaanse kaas   6,50
  Bij alle voorgerechten wordt stokbrood geserveerd.

Warme voorgerechten - Orektika zesta

18. BOUGIORDI twee soorten kaas, tomaten, pepers, olijven uit de oven   8,50
19. MELITZANAKI aubergine met gehakt en kaas uit de oven   7,90
20. KEFTEDES gebakken gehaktballetjes met saus   6,90
21. DOLMADAKIA gevulde druivenbladeren met rijst, gehakt en overgoten met mosterdsaus   6,90
22. SAGANAKI FETA gebakken schapenkaas   7,90
23. SAGANAKI GARIDES gebakken scampies met fetasaus 13,50
24. SAGANAKI MIDIA gebakken mosselen met pikante rode saus   8,70
25. SAGANAKI MIDIA gebakken mosselen met fetasaus   8,70
26. WODINOS MEZES ossenhaasreepjes / bladspinazie / mosterdsaus / yoghurt – pan 13,90
27. KALAMARIA TIGANITA gebakken inktvis geserveerd met knoflooksaus   7,90
28. SAGANAKI KEFALOTIRI gebakken oude schapenkaas   9,50
29. TIROPITAKIA ME MELI bladerdeeg gevuld met feta, overgoten met honing   6,90
30. PASTITSAKI lasagne gevuld met spinazie en feta, in de oven bereid   8,50
31. MANITARIA GEMISTA reuze champignons gevuld met gehakt en kaas   8,70
32. GAVROS gebakken ansjovis   7,50
33. LAGANODOLMADES gevulde koolbladeren met gehakt en rijst   7,50
34. SIKOTAKIA gebakken kalfslever met uitjes 13,90
35. MELITZANES EN KOLOKITHAKIA met bloem gepaneerde, gebakken aubergines en courgettes, geserveerd met tzatziki   6,50
36. GEMISTE PIPERJES gevulde zoete rode puntpaprika met fetasaus   8,50
37. OCHTAPODI SCHARAS vers gegrilde octopus 12,90
38. OCHTAPODI KRASATO verse octopus bereid met wijn 12,90
39. SALIGARIA escargots met kruidenbotersaus 11,70
40. TONOS ME GIGANTES tonijn / grote witte bonen / kaas, gegratineerd   7,90
  Bij alle voorgerechten wordt stokbrood geserveerd.

Soupes - Soepen

 
42. NTOMATOSOUPA vegetarische tomatensoep   4,50
43. KREATOSOUPA kruidige kalfsbouillon, met verse groente en stukjes kalfsvlees   6,00
44. FASSOLADA de typische Griekse witte bonensoep   5,50
  Deze soepen worden met stokbrood geserveerd

Extra bijgerechten

46. RIZI RIJST MET TOMATENSAUS   3,50
47. PATATES FOURNO aardappelen uit de oven   3,50
48. PATATES TIGANITES frites   2,70
49. GIGANTES grote witte bonen in saus   5,90
50. GIROS kleine stukjes geroosterd varkensvlees met uien   6,50
51. SPAGHETTI spaghetti met tomatensaus   5,90
52. MELITZANA aubergines uit de oven   5,90
53. MIKRO TZATZIKI Griekse yoghurt met komkommer, kruiden en verse knoflook   3,50
54. LAGANO SALATA witte koolsalade   3,50
 

Voor onze kleine gasten - Pedika

56. KINDERMENU MET KIPFILET kipfilet, frites en appelmoes  8,50
57. KINDERMENU MET GIROS giros, frites en appelmoes  8,50
58. KINDERMENU MET FRIKANDEL 1 frikadel, frites en appelmoes  7,50
59. KINDERMENU MET SUZUKI 2 souzouki, frites en appelmoes  9,50
60. KINDERMENU MET INKTVISRINGEN kalamaria, frites en appelmoes  9,50
 

Vegetarische gerechten - Chortofagita

61. GORTOMOUSAKAS vegetarische mousaka, ovengerecht bestaande uit aubergines, courgettes, aardappelen, kaas, overgoten met bechamelsaus met salade 15,50
62. KRITHARAKI Griekse pasta, met schapenkaas , saus en salade 13,50
63. VEGETARISCHE PIKILIA een schotel van aubergines, spaghetti, dolmadaki, grote witte bonen en feta geserveerd met tzatziki en boerensalade 15,50
64. PASTITSIO lasagnabladen gevuld met spinazie en feta, in de oven bereid en geserveerd met salade 17,50
   

Visgerechten - Psaria

65. GARIDES PLAKI gepelde wilde zeegarnalen in groentesaus, gesmolten kaas uit de oven 24,50
66. LAVRAKI gegrilde zeebaarsfilet, geserveerd met slasalade 21,50
67. KALAMARIA gebakken inktvisringen 17,50
68. BAKALIAROS gebakken verse kabeljauwfilet geserveerd met gesmoorde spinazie 19,50
69. GARIDES SCHARAS 5 gegrilde ongepelde gamba's geserveerd met slasalade 23,50
70. DIAFORA PSARIA gemengde visschotel bestaande uit gebakken gamba's, inktvis, slibtongetje en zalm 23,50
71. GLOSSA gebakken zeetong geserveerd met slasalade 26,50
72. FILETTO SOLOMOS gegrilde zalmfilet geserveerd met slasalade 19,50
73. TSIPOURA FILETTO gegrilde doradefilet geserveerd met slasalade 21,50
74. BAKALIAROS PLAKI kabeljauw in groentesaus, gesmolte kaas uit de oven
( bereidingstijd 20 minuten )
23,50
75. THALASSINA MET SPAGHETTI spaghetti met zeevruchten en rode saus 18,50
76. THALASSA SCHOTEL ( voor twee personen )
2 zalmfilet, 2 rode poonfilet, 2 scrampies, kalamaria met knoflooksaus en boerensalade
53,50
  Deze gerechten worden geserveerd met frites, salade en knoflooksaus

Traditionele Griekse gerechten

77. MOUSAKA ovengerecht bestaande uit gekruid gehakt, aubergines, courgettes, aardappelen, kaas, overgoten met bechamelsaus en geserveerd met tzatziki en salade 16,90
78. STIFADO een traditioneel stoofgerecht van gemarineerd kalfsvlees, sjalotjes met lichte nuances van kruidnagel en kaneel, afgemaakt met rode wijn. Geserveerd met aardappelen uit de oven. 18,50
79. THRAKIOTIKO typisch Grieks gerecht afkomstig uit Oost Thrake. Bestaande uit kalfsvlees, aubergines, courgettes, tomaten, paprika, aardappelen en speciale Griekse kaas. Dit gerecht dankt zijn speciale smaak aan de aardewerken pot waarin het gerecht wordt bereid en geserveerd. 18,50
80. PASTITSADA een geurig gerecht van het eiland Corfu. Lamschenkel, gepelde tomaten en Griekse kruiden worden gestoofd in een marinade van mavrodaphewijn en laurierblas. Geserveerd met Griekse pasta (kritharaki) en schapenkaas. 17,50
   

Pan gerechten - Fagita Tiganita

83. TIGANIA KOTOPOULO stukjes gebakken kipfilet met groente en kruiden 18,50
84. TIGANIA CHIRINO gebakken varkenshaas in roomsaus met champignons, uien en groenten 20,50
85. TIGANIA WODINO (Bekri Meze) gebakken ossenhaas, groenten en kruiden, afgeblust met Metaxa cognac 22,50
86. TIGANIA ARNAKI gebakken lamshaasjes geserveerd met gesmoorde spinazie in een yoghurt-mosterdsaus 22,50
  Deze gerechten worden geserveerd met frites en salade
   

Vlees van de grill - Kreata scharas

87. THESSALONIKI souzouki, souflaki, giros en mousaka 17,50
88. SOUFLAKI CHIRINO varkenshaas aan de spies en giros 15,90
89. GIROS kleine stukjes geroosterd varkensvlees 14,50
90. BIFTEKI gekruid gehakt gevuld met schapenkaas en geserveerd met giros 15,90
91. PAIDAKIA 5 gegrilde frenched lamskoteletjes 19,50
92. CHORIATIKO PLATO souzouki, souflaki, kalfslever en giros 17,50
93. SPECIALITEIT TOU MAGIRA ( voor 2 personen )
2 souzouki, 2 varkenshaas, 2 souflaki, mousaka, giros en boerensalade
49,50
94. ERMIS souzouki, souflaki, kipfilet en giros 16,50
95. RHODOS souzouki, souflaki, varkenshaas, lamskoteletje en giros 18,50
96. SIKOTI gegrilde kalfslever 18,00
97. MIXED GRILL kipfilet, varkenshaas, lamshaas, ossenhaas 22,50
98. SOUFLAKI KOTOPOULO 2 kipfiletspiezen en giros 15,90
99. MYKONOS bifteki, lamskoteletje, kipfiletspies en giros 18,50
  Deze gerechten worden geserveerd met frites, salade en tzatziki

Specialiteiten van het huis
Specialite tou spitiou

100. SOUFLAKI SPECIAAL gegrilde varkenshaas aan een spies, overgoten met champignonsaus en geserveerd met giros 19,50
101. LINDOS SOUFLAKI gegrilde ossenhaas, varkenshaas en kipfilet aan een spies, overgoten met champignonroomsaus 21,50
102. FILETTO ATHINA gegrilde lamshaasjes, geserveerd met giros 20,50
103. PSARONEFRI varkenshaas met pepersaus 18,50
104. FILETTO APHRODITHE gegrilde ossenhaas overgoten met champignonroomsaus 22,50
105. PAIDAKIA ARTEMIS sappige lamscarré, goed gekruid (bereidingstijd ± 25 minuten) 24,50
106. FILETTO KOTOPOULO kipfilet overgoten met kerriesaus 16,50
106. ORTIKIA 2 geroosterde kwarteltjes met tzatziki ( geserveerd zonder spercieboontjes ) 17,50
  Indien niet anders vermeld worden deze gerechten geserveerd met rijst, frites, sperzieboontjes en salade